Yrittäjä itse

KuCa?  ->  No Camilla Kuivalainen   syntynyt 2.1.1989

Nuorempana (16-17v) olin hevosten hoitajana Karjalohjalla sekä myöhemmin Inkoossa. Alan varsin matalan palkkatason takia lähdin avoimin mielin etsimään uusia tuulia 😉
Hetken etsittyäni eri alojen keskuudesta löysin maanrakennusalan ja pääsin töihin oppisopimuksella, vuosi oli 2007.
Mistään en toki silloin mitään tiennyt mutta koulutus ja työ antoivat hyvät työkalut oppimiselle.
Ammattitaito karttui erilaisia koneita ajaessa ja eri työtehtäviä tekemällä. Valmistuin TTS Rajamäeltä maanrakennuskoneenkuljettajaksi 2009. Samaan aikaan kävin Nummelan Luksiassa ajoneuvoyhdistelmänkuljettajan koulutusta, Sen kuitenkin jätin kesken heti CE-ajoluvan saatuani.
Vuonna 2011 perustin toiminimen ”tmi KuCa Kaivaa” ja ostin ensimmäisen kaivinkoneeni.
Alkuun tein kaivuutöitä omalla kalustollani vain sivutoimisena palkkatyön ohella, pienimmät työmaat olivat tuolloin kukkapenkkien kaivuita, jotka tosin olivat ihan loistavia aloittelevalle yrittäjälle 😉
2013 sain lomautuslapun palkkatöistä ja rupesin kokopäiväiseksi yrittäjäksi.
2015 lähdin myös liikennelupakurssille, joka mahdollisti myös kuorma-autolla työn tekemisen omiin nimiin.

Nykyään kalustomäärä on hieman suurempi ja lisää on tiedossa 😉
Kaksi kuorma-autoa, joista toinen on maansiirtoon tarkoitettu 5-akselinen sora-auto ja toinen on koneen siirtoon ja kuljetuksiin sekä risujen yms ajoon tarkoitettu 3-akselinen monitoimivehje.
Kaivinkoneita olen hankkimassa lisää, mutta toistaiseksi vain tuo yksi 5,5tn painava pikkukone.

2017 Osallistuin työtehoseuran järjestämälle pihasuunnittelukurssille.
Pihojen suunnittelussa olen toki aikaisemminkin ollut mukana mutta näin sain myös teknisen puolen piirustusten osalta kuntoon 🙂 Pihoja on toteutettu eri toiveiden ja maastojen mukaan jo monia joten pihasuunnittelu käytännön puolesta on kunnossa.
2017 Toiminimi muuttui Osakeyhtiöksi ja Palkkasin ensimmäisen vakituisen työntekijäni.

Asiakaspalvelussa koen olevani vahvoilla avoimen, rehellisen ja huumorintajuisen luonteeni puolesta, Asiakkaana sinun ei tarvitse miettiä, mitä uskallat tai kehtaat kysyä, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan.
Laskutus minulla on hyvin selkeää ja avointa, eikä mikään osuus kyllä jää epäselväksi.
Työn jälki puolestaan on juuri sellaista kun toivot sen olevan. Monilla asiakkailla on halu hoitaa esim istutukset tai sokkelin reunojen siistimiset itse. Monet myös haluavat että työ on täysin valmis kaivuutyön jälkeen ja kaikki vaihtoehdot ovat minulle OK. Työn jälki on siis juuri sinun toiveiden mukaista.

Työt teen lähes poikkeuksetta tuntitöillä kuitenkin reippaalla tahdilla, laadusta tinkimättä. Työn tekninen puoli on minun vastuullani. Esim kivimuureja askarrellessa tulee ottaa huomioon kunnolliset kantavat pohjat jotka on asianmukaisesti tiivistetty. Salaojien saneerauksissa kohteet voivat olla hyvin erilaisia, riippuen ympäröivistä maa-aineksista, piha-alueen koosta ja onko asunnossa kellaria vai ei. Tekninen puoli ja oikeaoppinen tyyli on minun vastuullani toteuttaa. Sinun on toki hyvä selvittää urakoitsijalle mahdolliset maanalaiset vesijohdot, viemärit ja sähköpiuhat, jotta niitä osataan varoa kaivuutyön yhteydessä.

Tykkään tehdä vähän normaalia pidempää päivää, eli työpäivät minulla ovat yleensä 10-12h. Tottakai nämäkin ovat sovittavissa. Jos et halua että häärään tontillasi vielä illalla kun sinulle tulee vieraita 😉 Nykyään kuitenkin viikonloput olen koittanut pyhittää omiin juttuihin, eli jos hengenhätää ei ole niin arkipäivät tehdään töitä.
Harrastuksiini kuuluu Hevoset, joita tällä hetkellä omalla tontilla kaksin kappalein.
Eläimiä löytyy toki muitakin, kaksi kissaa ja yksi koira. Väitänkin että omat lemmikkini tuovat minulle vapaa-ajalla sen hengähdystauon ja vapauden kaikesta muusta aina sillä hetkellä. Mieli lepää ja keskittyminen on vain noissa karvakorvissa ♥

Sopiva suhde työtä ja vapaa-aikaa pitää mielen virkeänä! Ja tyytyväinen yrittäjä, tekee tyytyväisiä asiakkaita 😉